Kurutulmuş kereviz yeşillikleri - HoReCa
Yunanistan'da, kerevize gerçek bir kült vardı. Kereviz, paraların üzerinde tasvir ediliyordu, Olimpiyat Oyunları'nın kazananları bu bitkiden yapılmış çiçeklerle süsleniyordu, tatillerde evlerini bu bitkiyle dekore ediyorlardı. Mutfakta, kereviz çeşitli yemeklere ek olarak kullanılır çünkü bu bitkinin tüm parçaları güçlü bir baharatlı aromaya sahiptir. İlk yemeklerde ve garnitürlerde kullanılır.
Kullanım Alanları
Salatalar, soslar, çorbalar, et yemekleri, tavuk yemekleri, balık yemekleri, garnitürler.
Tat
baharatlı, acı tatlı
Besin Değeri 100 gr için.
Protein (g / 100g)… 13
Yağ (g / 100g)… 1,5
Karbonhidrat (g / 100g)… 30
Enerji Değeri (kcal / 100g)… 190